Yapı Ressamlığı
YAPI RESSAMLIĞI |
TYT |
Yapı ressamları; mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları tarafından tasarlanan projelerin, kağıt üzerinde ve bilgisayar ortamında hazırlanmasında mimar ve mühendis grubuna yardımcı olabilen kişilerdir.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Yapı Ressamı olmak isteyenlerin;
· Görme keskinliğine,
· Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme,
· El ve gözü eşgüdümle kullanabilme,
· Zihinde canlandırma ve çizim yeteneklerine sahip,
· Dikkatli, titiz kimseler olmaları gerekir.
Yaratıcılık meslekte başarıyı artıran bir özelliktir.
Yapı ressamlığı bölümü önlisans programı 2 yıllık bir eğitimi kapsar. Bu 4 yarıyıllık süre boyunca öğrenciler öğretim planlarında belirtilen 120 AKTS’lik (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) dersleri başarmak ve stajını yapmak zorundadırlar.
Yapı ressamlığı programının amacı, her türlü bina, köprü, harita yapımında mimarlar ve şehir plancılarıyla birlikte çalışacak ara elemanı yetiştirmektir. Resim, grafik ve tasarım yeteneklere sahip olunması gerekir.
Öğrenci, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur
Mimarlık ve şehir planlama sektörü, içerisinde yaşadığımız kentler ve yaşam alanlarımız olan konut başta olmak üzere, okul, fabrika, işyeri, hastane gibi her türlü bina inşaatını, yol, köprü, baraj yapımı gibi her türlü altyapı faaliyetlerini, elektrik, su, sıhhi tesisat, ısıtma, havalandırma gibi tüm donanım işlerini kapsamaktadır. Bu geniş çerçevedeki “Yapı Ressamlığı” programımız öğrencilerimizin istihdam olanakları gayet parlak görülmektedir.
Alacakları eğitimdeki ders içerikleri ve çizim yetenekleri açısından bakıldığında; yapı ressamlığı teknikerleri; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediyelerin Fen işleri ve İmar Müdürlüklerinde, İller Bankası vb.. kamu kuruluşlarında, İşletmelerin resim atölyelerinde, mühendislik,şehir planlama,mimarlık bürolarında ve inşaat şirketlerinde çalışabileceklerdir
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc